Vedonlyönti: Opas mikä kannattaa lukea ennen vedonlyönnin aloittamista

Lähes jokainen ihminen on elämänsä aikana kohdannut vedonlyöntiä jossakin muodossa. “Kympistä vetoa, että et uskalla…” “Lyödään vaikka vetoa, että et saa seuraavaa heittoa koriin”. Jonkinlaisen panoksen asettaminen arkisiin tapahtumiin, kuten esimerkiksi kaveriporukan pihapeleihin tai juoksukilpailuun sisaruksia vastaan on kaikille tuttua ja tuo tapahtumiin tietynlaista lisäjännitystä.

 Nykypäivänä vedonlyönti lokeroidaan hyvin helposti muiden uhkapelien kuten ruletin tai erilaisten kasinopelien joukkoon. Vedonlyönti on kuitenkin pokerin tapaan taitopeli, jossa osaava pelaaja voi pitkässä juoksussa tehdä voittoa. Voittavat pelaajat ovat kuitenkin todella harvassa ja monelle vedonlyönti onkin ainoastaan mukava harrastus. 

Vetoa voi lyödä melkeinpä mistä tahansa, mutta tavallisimpia vedonlyönnin kohteita ovat erilaiset urheilutapahtumat tai viihdemaailman gaalat ja kilpailut,  kuten esimerkiksi Euroviisut. Urheiluvedonlyönti on globaalisti todella suurta ja tässäkin artikkelissa keskitytään pitkälti nimenomaan vedonlyönnin saloihin urheilutapahtumissa, joskin samat asiat pätevät pitkälti kaikessa vedonlyönnissä, eikä pyörää näin ollen ole tarvetta keksiä uudelleen.

Vedonlyönti ja pelikassa

Vedonlyönnin perusta on pelikassa, sillä ilman pelikassaa vedonlyönti on miltei mahdotonta. Pelikassalla tarkoitetaan varoja, jotka pelaaja on tarkoittanut vain ja ainoastaan vedonlyöntiä varten. Suositeltavaa olisikin, että pelikassa olisi irrallaan muista varoista, eikä niin, että vetoja räiskitään suoraa pankkitililtä, jossa myös tulevat vuokrarahat ja elämiseen tarkoitetut varat ovat mukana. Älä ikinä pelaa yli varojesi ja pelaa ainoastaan summilla, jotka olet oikeasti valmis häviämään.

 Aloituskassan ei tarvitse olla suuri mutta on tärkeää, että pienelläkin pääomalla pidät panokset suhteutettuna oman kassasi suuruuteen. Esimerkiksi 1000€ pelikassalla operoidessa yksittäisten kohteiden panostukset olisi syytä pitää reippaasti alle sadassa eurossa. Oikeilla panostuksilla vararikon todennäköisyys on marginaalisen pieni, kun taas liian isoilla panoksilla pienikin häviöputki riittää tuhoamaan pelikassan kokonaan. 

Vedonlyöntibonukset pelikassan tukipilarina

Vedonlyöntimarkkina on erittäin kilpailtu, eikä pelaajia ikinä ole liikaa. Uusia asiakkaita kosiskellaan eri yhtiöiden sivustoille erilaisilla bonuksilla. Bonukset ovat tyypillisesti talletusbonuksia mutta isojen urheilusarjojen otteluihin on nykyään hyvin usein tarjolla uusien asiakkaiden “korotettuja kertoimia”. Vanhoille asiakkaille tarjoillaan yleensä ilmaisvetoja tai nollariskin riskittömiä vetoja.

Talletusbonusten avulla pelikassaan on aluksi helppo saada lisää kokoa. Esimerkiksi mikäli peliyhtiö tarjoaa pelaajalle 100% talletusbonuksen, saa pelaaja 100€ talletuksella 200€ pelirahaa. Bonusrahalla on yleensä jonkinlainen kierrätysvaatimus ennen kuin varoja voi kotiuttaa. Kierrätysvaatimus tulee kuitenkin yleensä hoidettua kunnialla läpi yllättävänkin nopealla aikataululla.

Korotettuja kertoimia on nykypäivänä tarjolla hyvin paljon ja etenkin paljon mediahuomiota saavat ottelut sisältävät lähes aina jonkin sortin “boosted odds”-tarjouksen. Esimerkiksi jääkiekon MM-kisojen välieräottelu Suomi-Ruotsi voittajakertoimet ovat ennen ottelua 1,75 – 2,50. Peliyhtiö houkuttelee suomalaisia pelaajia itselleen tarjoamalla Suomen voitolle jättikertoimen 10. Korotetuissa kertoimissa on aina tietty maksimipanos, sillä ehdon tahdoin peliyhtiötkään eivät halua vararikkoon kaatua. 

Ilmaisvedoissa peliyhtiöt tarjoavat asiakkaalle ilmaista vetoa tarjouksessa mainitulla summalla. Esimerkiksi jalkapallon Mestareiden Liigan finaaliin voisi olla tarjolla 10€ ilmaisveto. Pelaaja voi siis itse päättää mihin kohteeseen tuon kyseisen 10€ sijoittaa. Ilmaisvedot ovat siitä hyviä, että vaikka veto ei osuisi, et itse menetä omia varojasi. Ilmaisvedon osuessa voitot maksetaan nettona (voittosumma – panos). Voittosumma saattaa tapauskohtaisesti sisältää kierrätysvaatimuksen, joskin usein ilmaisvetojen voitot ovat heti täysin vapaasti nostettavissa. 

Riskittömät vedot toimivat melko samalla periaatteella kuin ilmaisvedot, mutta erona on se, että riskittömässä vedossa panos on pelaajan omaa rahaa, kun taas ilmaisvedossa pelitilillä ei tarvitse olla katetta ollenkaan. Riskitön veto tarkoittaa vetoa, jonka pelaaja saa asettaa, ja jos veto menee väärin, saa pelaaja oman panoksensa takaisin. 

Vedonlyönti erilaisia bonuksia hyödyntäen on todellakin kannattavaa. Varsinkin aloitteleva pelaaja saa hyvin boostattua pelikassaansa esimerkiksi talletusbonusten avulla. Viihde mielessä vetoja lyövä penkkiurheilija taas saa esimerkiksi ilmaisvetojen avulla lisäjännitystä keskiviikkoiseen runkosarja nyhjäykseen. Bonusten säännöt ja ehdot on kuitenkin tärkeä lukea läpi ennen niiden käyttöä. Näin vältytään ikäviltä välikohtauksilta, eikä voitot jää pelitilille lojumaan ja käyttämättä esimerkiksi juuri kierrätysvaatimuksien takia.

Vedonlyönti netissä

Maailman kehittyessä myös vedonlyöntimarkkina on ottanut alku ajoistaan valtavia harppauksia eteenpäin. Vedonlyönti on siirtynyt legendaarisilta kioskeilta lähes kokonaan nettiin, joskin vannoutuneimmat betsaajat jättävät lappunsa edelleen sisään tutulla Veikkauksen pelipisteellä lähikioskin kupeessa.

Vedonlyönti on tehty verkossa todella helpoksi ja yleisesti ottaen kansainvälisten vedonlyöntisivustojen “tuotteetkin” ovat kotimaisen monopoliin verrattaessa täysin omaa luokkaansa. Lähes jokaiselta kansainväliseltä peliyhtiöltäkin löytyy suomenkielinen asiakaspalvelu ja selkeät säännöt, sekä laki tekevät online-veikkaamisesta erittäin turvallista. 

Pelitilin avaaminen netissä on nopeaa ja vaivatonta. Tilin varmistaminen on myös hyvin suositeltavaa ja yleensä ennen ensimmäistä kotiuttamista tili on tiettyjen dokumenttien avulla varmistettava. Ei siis pidä pelästyä, mikäli asiakaspalvelulta tulee pyyntö lähettää esimerkiksi ajokortista, passista tai sähkölaskusta kuva. Tämä on täysin normaali käytäntö, jolla ehkäistään muun muassa tilin väärinkäyttöä ja rikollista toimintaa.

Joillakin peliyhtiöillä on mahdollisuus pelata myös ilman rekisteröitymistä. Tällaisilla vedonlyöntisivuilla pelaat ilman pelitiliä, ja pelaamiseen tarvitset ainoastaan suomalaiset verkkopankkitunnukset tunnistautumista sekä tallettamista varten. Vedonlyönti ilman rekisteröitymistä on erittäin turvallista ja sen suurimpana etuna on huikea tehokkuus. Talletukset liikkuvat nopeasti ja kotiutukset tulevat pankkitilille jopa 15 minuutissa.

Olemme tehneet sinun työsi helpoksi ja listanneet markkinoiden parhaat yhtiöt sekä heidän järisyttävät alku-bonukset. Kurkkaa kattava lista maailman parhaista betsiyhtiöistä ja avaa pelitili mieleisellesi pelisivustolle vaikka heti!

Vedonlyönti ilman rekisteröitymistä tuo pelaajalle paljon etuja, koska silloin rahaa pystyy liikuttamaan helposti sinne missä on parhaat kertoimet tarjolla.  Aikaisemmin vedonlyöjien täytyi pitää pelikassaa monessa paikassa, nyt pelikassan siirtäminen helpottaa parhaiden kertoimien metsästystä.

Vedonlyöntivihjeet

Vedonlyönnissä markkinan kellistäminen eli voitollinen pelaaminen on erittäin kovaa työtä. Pelintarjoajalla on aina etu puolellaan mutta kattavan taustatyön ja lajituntemuksen avulla yhtiöiden kertoimenlaskijatkin on mahdollista kukistaa. Voitollinen vedonlyönti vaatii kovaa panostusta, eikä tavallisella kaduntallaajalla välttämättä ole käyttää aikaa useaa tuntia päivästä pelkästään tausta-analyysin rakentamiseen.

Netti on pullollaan erilaisia sivustoja, jotka tarjoavat lukijoilleen maksullisia, tai suurimmassa osassa tapauksista jopa ilmaisia vedonlyöntivihjeitä. Muiden kirjoittamia vedonlyöntivihjeitä on hyvä tutkailla, ja näin saat toisen henkilön näkökulman ja mielipiteen tietystä ottelusta oman analyysin tueksi. Parhaimmassa tapauksessa vihjeen kirjoittaja on bongannut esimerkiksi jonkin avainpelaajan poissaolon, joka on sinulta itseltäsi omaa pelivalintaa tehdessä jäänyt huomioimatta. Aivan liian sinisilmäinen ei kuitenkaan kannata olla. Ilmaisten sivustojen vedonlyöntivihjeet on tarkoitettu ensisijaisesti tuulipukukansalle ja sivustojen toiminta on ylläpitäjille puhdasta liiketoimintaa, joka perustuu klikkeihin ja kävijämääriin. 

Mikäli haluat pitkässä juoksussa tehdä tiliä muiden vedonlyöntivihjeillä, on maksullinen palvelu varmasti turvallisin ja “varmin” vaihtoehto. Maksullisia vihjepalveluita tarjoavat yleensä alalla oikeasti menestystä niittäneet pitkänlinjan ammattilaiset, joille vedonlyönti ei ole ainoastaan kiva harrastus. Toki ammattilaisetkin jakavat yksittäisiä vinkkejä ilmaiseksi ja varsinkin näistä helmistä kannattaa ottaa kaikki mahdollinen hyöty irti. Muista kuitenkin, että niin sanottuja “varmoja” kohteita ei ole olemassa, ja myös ammattimiehet kohtaavat mahdollisesti pitkiäkin tappioputkia. 

Vedonlyönti tuloksien seuranta

Kirjanpidon merkitystä vedonlyönnissä ei voi ikinä korostaa liikaa. Vaikka suhtautuisit vedonlyöntiin vain viihdemielessä, on jokaisen vedon ylöskirjaaminen ainoa rehellinen tapa pysyä kartalla harrastuksen kannattavuudesta. Monet vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat kyllä voitto/tappio-suhteen seurantaa omilla sivuillaan, mutta kaikilla firmoilla tätä ominaisuutta ei valitettavasti ole käytössä. Kirjanpidon luomiseen ei tarvitse olla mikään ilmiömäinen excel-velho, ja valmiita seurantapohjiakin on olemassa. 

Seurannan olemassaolo, tai pikemminkin puuttuminen on myös iso punalippu, kun vertaillaan vihjeitä tarjoavia pelisivustoja. Luotettavilta ja rehellisiltä toimijoilta löytyy aina seuranta vihjatuista vedoista, eikä tappioitakaan yritetä markkinointi mielessä piilotella. Otoskoolla on myös iso merkitys: se, että olet kymmenen vedon jälkeen plussalla ei tarkoita, että olisit pitkässä juoksussa voittava pelaaja. Tuhannen vedon otoksetkin ovat vielä pieniä, joskin jo varsin hyvin suuntaa-antavia. 

Vedonlyönnissä löytyy myös vihjehuijareita

Vaikka vihjepalveluiden perimmäinen ajatus onkin kaupallinen, on sivustojen toiminta varsinkin Suomessa hyvällä pohjalla. Ikävä kyllä kolikolla on aina myös kääntöpuolensa, ja “vihjehuijareitakin” on olemassa. Huijarit myyvät esimerkiksi sopupelejä tai muuten vain 100% varmoja kohteita, ja mainostavat näitä yleensä useassa eri sosiaalisen median kanavissa. Joissain tapauksissa huijarit ovat tarjonneet esimerkiksi vihjettä 100€ hintaan ja vedon hävitessä rahat saisi takaisin.

Varsinkin monet nuoret ovat dollarin kuvat silmissä kiiluen ostaneet näitä palveluja ja hävityn vedon jälkeen rahoja ei ole kuulunut.

Kokeneiden vedonlyöjien silmä tunnistaa tällaiset huijaukset jo kaukaa, mutta aloittelevat betsarit ovat menettäneet vihjehuijareille jopa useita tuhansia euroja. Kokosimme alle lyhyen muistilistan vihjepalveluista, jotta mahdollisimman moni välttyisi huijatuksi tulemiselta.

 

  • Todistettava ja kattava vihjeseuranta on ehdoton edellytys uskottavalle vihjepalvelulle.
  • Kaikille tulee huonoja ajanjaksoja ja tappioputkia. Uskottavat palveluntarjoajat eivät peittele tappioita.
  • Varmoja kohteita ei ole olemassa ja äkkirikastumista on turha odottaa.
  • Ota selvää vihjepalvelusta / vihjaajasta esimerkiksi Googlen avulla.

Vedonlyönti kertoimet

Kertoimet ovat vedonlyönnissä kaiken a ja o. Kerroin on vakio, jonka vedonlyöntiyhtiö antaa kohteen toteutumiselle. Esimerkiksi vedonvälittäjän arvioissa TPS voittaa ottelunsa 50% todennäköisyydellä. Tässä tapauksessa TPS:n voiton kerroin olisi 2,00. Edellisessä esimerkissä kerroin laskettaisiin laskukaavalla: 1 / 50 x 100 = 2,00 (1 / todennäköisyys% x 100).  

Voittava vedonlyönti perustuu ylikertoimiin. Ylikertoimella tarkoitetaan kerrointa, jonka odotusarvo on positiivinen ja se tuo näin ollen pitkässä juoksussa pelikassaan täytettä. Ylikertoimia ei ole ilman omia todennäköisyysarvioita, sillä tarjolla olevia kertoimia verrataan nimenomaan pelaajan omiin arvioihin.

Esimerkiksi jääkiekon MM-kilpailuissa olet arvioinut Suomi – Ruotsi otteluun todennäköisyydet, joissa Suomi voittaa ottelun 60% todennäköisyydellä. Tällöin Suomen voittoa ei olisi enää järkevää pelata alle 1,66 kertoimella (1 /60 x 100 = 1,66). Tässä tapauksessa kohteen (Suomen voitto Ruotsista) rajakertoimeksi muodostui 1,66. Vedonlyöntiyhtiö tarjoaa Suomen voitolle kertoimen 1,60, jolloin vetoa Suomen puolesta ei ole kannattavaa tehdä, vaikka ottelu todennäköisesti sinivalkoisten juhliin päättyisikin. 

Yllä olevassa esimerkissä vedonlyöntiyhtiön tarjoama 1,60 kerroin on niin sanottu alikerroin, joka on tuotto-odotukseltaan miinusmerkkinen. Kyseisessä ottelussa (Suomi – Ruotsi) kannattavimmat pelikohteet löytyisi todennäköisesti Ruotsin puolelta. Tässä korostuukin hienosti, kuinka vedonlyöntiä ei ole koskaan suotavaa tehdä pelkällä tunteella.

Pysytään edelleen saman Suomi – Ruotsi-esimerkin parissa. Olet kattavan tutkinnan jälkeen saanut ottelusta alkuarvion tehtyä ja huomannut ettei vedonlyöntiyhtiö tarjoa matsiin muita kuin alikertoimia. Ei kannata vielä työntää päätä pensaaseen, sillä seuraavaksi on vuorossa vedonlyöntimenestyksen kannalta yksi tärkeimmistä vaiheista, nimittäin kerroinvertailu. Vedonlyöntiyhtiöt eivät tarjoa samoja kertoimia ja kertoimien kilpailuttaminen on todella tärkeää. Kerroinvertailua tehdessäsi huomataan, että eräs vedonlyöntiyhtiö tarjoaakin ottelussa Suomen voitolle 1,70 kertoimen. Tämä kattaa riskin mallikkaasti ja näin saat vedot tehtyä.  

Kerroinvertailuun löytyy netistä ihan tähän tarkoitukseen tehtyjä sivustoja, jotka helpottavat ja nopeuttavat sinun työtäsi. Tunnetuin lienee sivusto nimeltään oddsportal. Mikäli luet ahkeraan netin vihjesivuja, niin yleensä taustatyön kasaan parsinut vihjaaja on tehnyt kerroinvertailun jo puolestasi. 

Kerroinvertailu voi tuntua aluksi turhalta ajan haaskaukselta, mutta sitä se ei todellakaan ole. Ammattimaisessa vedonlyönnissä kerroinvertailu on erittäin keskeisessä roolissa, ja miksi viihdemielessä vetoja räiskivä vedonlyöjäkään jättäisi riihikuivaa rahaa pöydälle vain huvin vuoksi? Esimerkiksi kertoimien 2,00 ja 2,10 ero ei vaikuta suurelta, mutta. Leikitään, että lyömme 100 vetoa 10 euron kertapanostuksella niin, että jokainen veto osuu. 2,00 kertoimiin isketyt betsit ovat palauttaneet vetojen jälkeen pelikassaan 2000 euroa, kun taas 2,10 kertoimeen ladatut panokset toivat pelikassaan täytettä 2100 euroa. 

Kerroinvertailu on siis ehdottoman tärkeää ja kannattavaa vedonlyöntimenestystäsi silmällä pitäen. Tuskin ostat kaupassakaan maitopurkkia 2 eurolla, kun sama tuote on vieressä puolet halvemmalla. Maalaisjärki käyttöön siis myös vetokohteita valittaessa!

Singlet on nössöille. Vai onko sittenkään?

Vedonlyönnissä on ajan mittaan kokeiltu toinen toistaan erikoisempia taktiikoita. On tuplausta ja triplausta, martingaalistrategiaa sekä useamman kohteen “rekkoja”.  Voittavan vedonlyönnin kulmakivi on kuitenkin single-vetojen lyöminen. Single-vedolla tarkoitetaan vetoa, jossa “lapulla” on ainoastaan yksi pelikohde, esimerkiksi “joukkue x voittaa ottelun” tai “ottelussa x yli 2,5 maalia”. 

Single-vedoissa sattuman osuus saadaan minimiin ja voittaminenkin on verrattain todennäköisempää, kun lunastukseen riittää ainoastaan yhden kohteen oikein saaminen. Myös kohdepoiminnat ovat huomattavasti mutkattomampia tehdä: et tarvitse kuin yhden hyvän pelikohteen ja that’s it!

Viihdepelaajalle singlet voivat olla “tylsiä”, sillä voitot pienellä panoksella jäävät yleensä maltillisiksi, eikä näillä päästä juuri kahvipöytäkeskusteluissa pätemään. Yhdellä vedolla saa jännitystä myös ainoastaan yhteen otteluun, joten esimerkiksi Valioliiga-kierrokselle “joutuu” raapustamaan useamman pelikupongin, mikäli haluaa jännitystä useaan mittelöön.

Yhdistelmävedot ja rekat

Yhdistelmävedoissa nimensä mukaisesti yhdistellään pelikohteita ja näiden kertoimia. Tällä tavalla vedon kokonaiskerroin kasvaa ja pienelläkin panoksella on mahdollista saavuttaa suuria summia rahaa. Voittavan vedonlyönnin kanssa yhdistelmävedoilla ei juurikaan ole mitään tekemistä ja mitä enemmän kohteita yhdistetään, sitä suurempi sattuman todennäköisyys on.

Yhdistelmävedoissa valittujen kohteiden kertoimet kerrotaan keskenään, ja tästä tulosta saadaan vedon kokonaiskerroin. Esimerkiksi lyöt illan Liiga-kierrokselle Tapparan ja HIFK:n voittamaan kertoimilla 2,50 ja 3,50. Näin ollen vetosi kokonaiskerroin on 8,75 (2,50 x 3,50) ja 10 euron panostuksella molempien voittaessa ottelunsa nettoat pelitilille 87,5 euroa.

Yhdistelmävedoilla on mahdollista saada jännitystä useampaankin otteluun, mutta toisaalta ensimmäisen kohteen hävitessä ei toisen kohteen lopputuloksella ole enää mitään merkitystä. Ketjutetut voitot voivat nostaa kokonaispotin todella korkeaksi, mutta todennäköisyydet osumaan näissä jättikertoimisissa “rekoissa” on todella pienet. 

Hupivetoina ja maltillisella panostuksella yhdistelmävedot voivat olla mukavaa viihdettä, mutta voitolliseen vedonlyöntiin tätä tulokulmaa ei kannata yhdistää.

Viikko tuplataan ja viikonloppuna triplataan!

Varsinkin suomalaisten keskuudessa tuplaus ja triplaus ovat saavuttaneet todella ison suosion. Pohjoismaissa suosittu vedonlyöntiyhtiö Coolbet on myös tarttunut kultasuoneen ja järjestää asiakkailleen isolla voittopotilla höystettyä viikko-tuplausta sekä triplaus-kisaa.

Tuplauksessa nimensä mukaisesti panos pyritään tuplaamaan, eli vedon kertoimen tulee olla vähintään kaksi. Viikko-tuplauksessa tarkoituksena on kasvattaa alkupanosta viikon mittaan niin, että jokaisena päivänä lyödään edellisen päivän voittosumma seuraavaan kohteeseen/kohteisiin. Mikäli onnistut osumaan vedon viikon jokaisena päivänä, (eli 7 kertaa putkeen) olet pelannut tuplauksen niin sanotusti läpi. 

Esimerkiksi 10 euron alkupanoksella viikko-tuplauksen läpäisy tarkoittaisi vähintään 1280 euron lopullista voittosummaa, ja viimeisenä päivänä panos olisi jo tässä tapauksessa kasvanut vähintään 640 euron suuruiseksi. 

Triplauksessa periaate on täysin samanlainen, mutta erotuksena se, että kohteen/kohteiden yhteiskertoimen pitää olla nimensä mukaisesti vähintään triplat eli kolme. Kertoimen kasvaessa, myös todennäköisyys tapahtuman toteutumiselle luonnollisesti pienenee. Coolbetin triplaus-kilpailussa menestymistä kuitenkin helpottaa se, että kisa on voimassa aikavälillä perjantai – sunnuntai. Jotta pääset kiinni kilpailun voittopottiin, tarvitsee sinun siis ainoastaan osua kolme vetoa putkeen vaaditulla, vähintään kolmen kertoimella.

Tuplaus ja triplaus eivät varsinaisesti ole mitään vedonlyöntistrategioita, vaan enemmänkin vedonlyöntiin liittyviä haasteita. Molempia on kuitenkin mahdollista harrastaa niin sanotusti fiksusti. Oli sitten kyse tuplauksesta tai triplauksesta, niin pelaa näissäkin ainoastaan single-kohteita. Muista myös pitää näistäkin “hassutteluista” vetoseurantaa, niin pysyt kartalla kuinka paljon kyseinen leikki pelikassaasi kuihduttaa.

Tommi

Löydät sivustoltamme paljon kirjoittamaani materiaalia liittyen nettikasinoihin, kasinobonuksiin, peleihin ja rahansiirtoihin. Itse suosin blackjackin kaltaisia klassikkopelejä, mutta myös vauhdikkaat kolikkopelit ovat vuosien varrella käyneet tutuiksi!

Lunasta 5€ ilmaista pelirahaa ilman talletusta!

Aloita kasinokokemuksesi syöttämällä sähköpostiosoitteesi ja lunastamalla 5€ ilmaista pelirahaa ilman talletusta.

Tilaamalla uutiskirjeen vahvistat olevasi yli 18-vuotias. Tietojasi ei luovuteta eteenpäin kolmansille osapuolille. Lue tietosuojakäytäntömme.